‘Tom Jones’ aşkı Seda Akgül’de buldu! 14 bin dolar yolla, hemen geleyim

Televizyoncu Seda Akgül hayranı olduğu Tom Jones’a 19 Haziran’da kısa bir mesaj attı. Aradan geçen 10 günde hayatına yalnızca ‘Tom Jones’ değil bir ‘FBI görevlisi’ ve ‘Orlando’dan özel bir jet şirketi’ de girdi. Akgül aşk sosuna bulanmış dolandırıcılık girişimini anlattı.

1 Temmuz 2023
Televizyoncu Seda Akgül ve şarkıcı Tom Jones, sosyal medya üzerinden tanıştı ve olaylar gelişti.

Televizyoncu Seda Akgül’ün, çocukluğundan beri büyük hayranı olduğu Tom Jones’un resmi Instagram hesabına özelden attığı mesaj sevgi ve hayranlık doluydu. Akgül, bugünlerde Avrupa turnesinde olan şarkıcıya, sesinin ne kadar özel olduğunu söylüyor, “Umarım bir gün sizi sahnede izleyebilirim” diyordu.

Bir saat sonra, bu kez onun DM kutusuna mesaj geldi. Sahte olduğu hemen anlaşılan iki mesajda da ‘Naber, nasılsın’ gibi kayda değer olmayan birkaç cümle vardı. Seda Akgül ‘Hayırdır inşallah’ derken üçüncü mesajı aldı.

Bu kez yazan FBI direktörü Christopher Wray’di. Seda Akgül’le, Tom Jones’un isteği üzerine iletişime geçtiğini söylüyordu. Wray, çoğu ünlü isim gibi Tom Jones adına da sahte hesaplar açıldığını, sosyal medyanın bu anlamda güvenli olmadığını, arzu ederse sanatçıyı sosyal medya yerine ‘google chat’ uygulamasından ulaşabileceğini belirtti ve Jones’un 48 saat içinde buraya yazacağını söyledi. 

Ve Tom Jones bir tuş uzakta

Tom Jones, Seda’nın attığı hayran mesajından tam bir gün sonra klavye mesafesine gelmişti. FBI’ın kendisine sahte hesapları tespit etmede destek verdiğini, iletişim kurmaktan çok mutlu olduğunu yazdı ve “Seni daha yakından tanımak isterim” dedi.

Seda’nın ilk sorusu, sanatçının DM kutusuna mesaj attıktan sonra sahte Tom Jones hesaplarından gelen mesajlar oldu. Jones, “Blokla ve hemen sil” diye karşılık verdi.

10 günlük bir şey 

Derken, Tom Jones ufak ufak mesajlar atmaya başladı. Akgül’ün deyimiyle ‘Çok kibardı, tam bir beyefendiydi. Konsere çıkmadan önce, konseri bittikten sonra, 83 yaşındaki şarkıcının istirahat ettiği saatlerde yazıştılar. Bu yazışmalardan onlarca ekran görüntüsü çıktı.

Peki hiç mi şüphelenmedi? “Aslında başından beri tam ikna değildim. Ama doğrusu çok da düşünmüyordum” diyor Seda Akgül: “Sonuçta bana ne zararı olabilir ki dedim. Biri var, güzel güzel sohbet ediyoruz, iltifatlar ediyor. Benden para ya da çıplak fotoğraf filan istemediği sürece sorun yok, diye düşündüm. Bir de mesela konser bitiyor yazıyor. Turneden dolayı gününü de takip edebildiğim için, mesela, sahnedeyken yazmıyor. Hayranı olduğum için bir sürü detay biliyorum, onlar hakkında konuşuyoruz….”

Ama bu arada Akgül’ü rahatsız eden bazı konuşmalar da oldu. Üstelik kendi adına değil Tom Jones adına üzüldü: “Geçmişte bazı hayranlarından zarar gördüğünü anlattı. Mesela, bir kadın hayranı ondan hamile kaldığını söylemiş gazetelere düşmüşler. O yüzden menajeri hayranlarıyla arasına giriyormuş.”

Başka bir gün yine özel hayatıyla ilgili bir itiraf geldi: “Bana şöyle hikayeler anlatmaya başladı. Eski sevgilisiyle muhasebecisi ilişkiye girmişler ve bunu dolandırmışlar. Bir sebeple kara para aklama suçlamasıyla bir gece hapiste yatmış, avukatı çıkarmayı başarmış. Ama mali hesapları üzerindeki kontrolünü de kaybetmiş. Zaten menajeriyle de altı aydır davalıklarmış…”

Yine de, arada beliren bu tip sorunlu durumlar dışında, Tom Jones’un ağzından hep bal damlamış. Şefkatlı sözler, romantik imalar, hatta ‘Hep senin gibi bir kadın aradım, evlenelim’  diyerek yapılan üstü kapalı bir evlenme teklifi…”  Seda Akgün de bunlara ‘Sindirella hikayesi mi bu’ gibi sözlerle hafife alarak karşılık vermiş.” 

Parası var ama çekemiyor!

İşin tadı tahmin edileceği gibi Tom Jones’un Türkiye’ye gelmek için para istemesiyle başlıyor.

Jones biri de oğlu olan menajerlerinin parasına el koyduğunu, cebinde 70 bin dolar nakit para olduğunu ama şirket kasasından para çekemediğini söylüyor. Peki ne olacak? Seda 14 bin dolar gönderirse bir özel jetle hemen gelecek, ödünç aldığı parayı cebindeki paradan fazla fazla verecek! 

Seda Akgül bir dolandırıcıyla karşı karşıya olduğundan emin, o noktadan sonra diyalogu kesmemesinin sebebi, mümkün olduğunca delil toplamak. Parayı verecek gibi davranıyor ve Jones’tan özel jet kiralayacağı turizm acentasındaki kadının hesap numarasını istiyor. 

Aygül cevap olarak “Sen ne biçim adamsın Tom Jones’u da rezil ettin” yazarak yüzleşiyor: “Hemen resmi web sitesinden menajerini aradım, twitter’dan etiketleyerek yazdım. Onlara ulaşmaya durumu haber vermeye çalışıyorum.”

Tom Jones’a da kızgınım 

Seda Akgül, Tom Jones’un adı bu şekilde kullanıldığı için üzgün. Bir kadını hamile bıraktı ve çocukla ilgilenmedi, kara para akladı gibi iddiaları hayranı olduğu sanatçıya yakıştıramıyor. Üstelik Tom Jones adı daha önce de benzeri dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelmiş. Hatta resmi hesabında bu konuda bir uyarı notu yayınlanmış. Ama aynı zamanda kızgın da: “Ben hayranı olduğum sanatçının resmi hesabının dm’sine yazdım. Sonra başıma sahtekarlar üşüştü. Bu nasıl oluyor? Dolandırıcılar oraya nasıl ulaşıyor da bana yazıyor? Tom Jones’un sosyal medya hesabı benim dolandırılmamın kapısını açıyor bir yerde. Hesabını kontrol altına alamadıkları için kızgınım. Ayrıca, bu para pul işleri çıkmadan önce medya sektöründen olduğumu öğrenince zaman zaman onlarla çalışabileceğimi söyledi, pasaportumun fotoğrafını istedi, ben de gönderdim. Bunlar beni tedirgin eden hususlar.”

14 dolar bile göndermem

Öte yandan erkeğe para göndermek Seda Akgül’ün kırmızı çizgisi, “Değil 14 bin dolar 14 dolar bile göndermezdim” diyor: “Ayrıca 83, jigololuk için çok geç bir yaş. Zaten romantik bir ilgiyle değil, karşımda çok kibar biri olduğundan devam ettim. Bizim alışmadığımız derecede kibar ve beyefendi. Gerçek olamayacak kadar hoştu.”

‘Tom Jones’ kim, henüz bilmiyoruz ama dün hala Seda Akgül’ü  gerçekten Tom Jones olduğuna ikna etmeye çalışıyordu.

Tesadüfe bakın, yine dün yayınlanan haber, İnternet üzerinden tanıştığı İspanyol kadına kendisini Brad Pitt olarak tanıtan ve kadının güvenini kazandıktan sonra film çekme vaadiyle hesabına 170 bin euro yatırmasını isteyen kişiden bahsediyordu

Dolandırıcılardan şeytani yöntem: Kendini Brad Pitt diye tanıtanlara itibar etmeyinizDolandırıcılardan şeytani yöntem: Kendini Brad Pitt diye tanıtanlara itibar etmeyiniz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler